15 Μαΐ 2021

Η διάθεση ανεβαίνει... βγαίνουμε από το τούνελ...

Με το lockdown να βαίνει προς το τέλος του (για τη Μ. Βρετανία μάλλον οριστικά, μια και ο εμβολιασμός έχει κάνει θαύματα, δημιουργώντας την πολυπόθητη ανοσία αγέλης), η ψυχολογία έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Έχουμε πλέον την επιλογή να κάνουμε τη βόλτα μας και να κάτσουμε και σε ένα καφέ ή σε μια παμπ... μέχρι αύριο μόνο σε εξωτερικούς χώρους και από Δευτέρα και σε εσωτερικούς.

Μετά από 14 μήνες σε "περιορισμό", είναι πιθανό να ανέβεις σε ζυγαριά και να δεις νούμερα που θα σε τρομάξουν! Ευτυχώς, στη δική μου περίπτωση, το σώσαμε! Κάτι το Zwift, κάτι οι μοναχικές μου εξορμήσεις τα ΣΚ, κάτι η μετατροπή του γκαράζ σε home gym... το τελικό αποτέλεσμα είναι μάλλον ενθαρυντικό: τα κιλά παρέμειναν σταθερά (για την ακρίβεια παίζει να έχασα και κάνα-δυο), και τις τελευταίες βδομάδες ο δείκτης του fitness στο Training Peaks έχει μια σταθερά ανοδική πορεία. Τα Watt (κυρίως η Normalised Power που χρησιμοποιώ ως βασικό δείκτη) σε σταθερή διαδρομή / loop των 55 km που κάνω, είναι σαφώς ανεβασμένα. 

Μετά από πολύ καιρό, κανόνισα για την επόμενη βδομάδα (23 Μαΐου) να βρεθώ με φίλους, κάπου στην Κεντρική Αγγλία, για ένα (ελπίζω όμορφο) group ride περίπου 75 km. Ελπίζω να βρω χρόνο και διάθεση να γράψω κάτι γι' αυτό (και να έχω και καμιά φωτογραφία!). 

Έχω επίσης κανονίσει ένα GBI για τον Οκτώβριο. Το μεγάλο, το GBI Europe, ήταν να γίνει τον Ιούνιο και αναβλήθηκε για το Σεπτέμβριο. Είχα αποφασίσει από νωρίς να μην... Ακόμα και τώρα που αναβλήθηκε, δεν αλλάζω γνώμη: προτιμώ το άλλο, ένα από τα μικρά, πιο οικογενειακά. Παρόμοιο με εκείνο της Ιρλανδίας που περιέγραψα σε προηγούμενο post μου. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια πανέμορφη, κυκλική διαδρομή στην Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία. Δεν έχει ακόμα επαληθευτεί πως θα πραγματοποιηθεί, οπότε κρατάω μικρό καλάθι, για να μην απογοητευτώ. Έχει ελάχιστο όριο 15 συμμετοχές και απ' ό,τι έμαθα, έχει ήδη 12 επαληθευμένες. Επιπλέον βέβαια πρέπει να δούμε πώς θα έχει εξελιχθεί η κατάσταση στην Ιταλία, με τον Covid, μέχρι τότε... για να δούμε...

Συντήρηση - Service

Εν τω μεταξύ, μια που μπαίνει η άνοιξη (άργησε κομματάκι εδώ στην Αγγλία...) είπα πως είναι ώρα να κάνω και μια συντήρηση στο ποδήλατο. Τσεκάροντας το αρχείο, είδα πως η αλυσίδα είχε μαζέψει 5,600 km... Τη μέτρησε ο μάστορας και επαλήθευσε πως χρειάζεται αλλαγή. Κάτι πήγε να μου πει και για την κασέτα, αλλά - όπως το περίμενα - μετά και από το δικό του έλεγχο, επαλήθευσε πως από κασέτα είμαι ΟΚ. Αλυσίδα Dura Ace δεν υπάρχει διαθέσιμη στην Βρετανική αγορά! Η έλλειψη ανταλλακτικών στην αγορά ποδηλάτου είναι παγκόσμιο φαινόμενο και συζητιέται πολύ, σε πολλά άρθρα. Στην περίπτωσή μου, "βολεύτηκα" με μια Ultegra, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να περιμένω μέχρι τον Αύγουστο!

Κάποιες ακτίνες του πίσω τροχού ήθελαν ένα μικρό σφίξιμο... έγινε κι αυτό. Επίσης, ανοίχτηκε, ελέγχθηκε και λιπάνθηκε η μεσαία τριβή. Κάτι άλλο δεν χρειαζόταν... Είμαστε έτοιμοι για τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά χιλιόμετρα!

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...