14 Φεβ 2021

GBI Eire (Μάιος 2019)

Κοντεύουν δυο χρόνια, αλλά ποτέ δεν αξιώθηκα να γράψω γι' αυτό. Ίσως επειδή η δουλειά στο νέο ρόλο, ειδικά εδώ στο UK είναι σημαντικά πιο αυξημένη. Ίσως επειδή η νέα ζωή έχει ακόμα αρκετά πράγματα που πρέπει να φροντίσω, τα οποία απορροφάνε τον περισσότερο από τον "ελεύθερο" χρόνο. Ίσως επειδή δεν κράτησα καλό αρχείο κατά τη διάρκεια των 4 ημερών ποδηλασίας στην νοτιοδυτική Ιρλανδία και έτσι δυσκολεύομαι να θυμηθώ... Όπως και να' χει, ίσως να ήρθε η ώρα να γράψω επιτελους κάτι... Ό,τι θυμάμαι! 
Ο στόχος είναι ο ίδιος που ήταν πάντα: να μοιραστώ εμπειρίες, να μπορώ να ανατρέξω στο μέλλον σε αυτές, εγώ ο ίδιος, αλλά και να εμπνεύσω κάποιον άλλον που θα διαβάσει αυτές τις 
γραμμές, να κάνει το ίδιο ή κάτι παρόμοιο!

Το συμπέρασμα

Ξεκινάω ¨ανάποδα", από τη συνολική γεύση, το συμπέρασμα. 

Η συνολική γεύση που μου έμεινε, μετά από 4 μέρες ενός μίνι GBI: μάλλον είναι καλύτερο και από το "original" (το GBI Europe των 6-7 ημερών)! Όπως έχω πει και άλλοτε: μετά την 5η μέρα αρχίζουν οι σκέψεις "άντε να τελειώνουμε", ενώ στις 4 έχεις χορτάσει και είσαι ΟΚ. Εγώ τουλάχιστον. Επιπλέον, το γεγονός πως είναι κυκλική διαδρομή, διευκολύνει αρκετά την οργάνωση, προετοιμασία, μετάβαση-επιστροφή, κλπ. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως η GBI παρέα ήταν μικρή, συμπαγής και ευχάριστη. Κατά τεκμήριο καλοί ποδηλάτες, εύκολο να κάνεις καινούριες παρέες, καλή διαμονή σε αξιοπρεπή ξενοδοχεία στο τέλος κάθε μέρας, πολύ λιγότερα πρακτικά προβλήματα διαμονής, περισσότερος χρόνος για recovery και για καλή παρέα!

Η διαδρομή

1η μέρα:  Cork - Bantry, 118 km, 1740 m
2η μέρα: Bantry - Kenmare, 126 km, 1630 m
3η μέρα: Kenmare - Killarney, 168 km, 1910 m
4η μέρα: Killarney - Cork, 94 km, 980 m

Στις 3 πρώτες μέρες, πήγαμε Track 2 (το πιο δύσκολο), την τελευταία προτιμήσαμε να πάμε όλοι μαζί στο Track 1... Είναι αυτό που έλεγα και πριν: κάπου στην 4η μέρα χορταίνεις ποδήλατο!

Ο καιρός ήταν σε ενικές γραμμές αναμενόμενος... απρόβλεπτος, αρκετή βροχή (μουλιάσαμε τη 2η μέρα, πιτσιλιστήκαμε τις υπόλοιπες), με άνεμο συχνά αλλά και με αρκετές περιόδους ηλιοφάνειας. 

Η Ιρλανδία
Φιλόξενοι και χαρούμενοι άνθρωποι. Πολύ κοντά στη μεσογειακή, χαλαρή κουλτούρα. Η χώρα όμορφη, διαμορφωμένη από τον ωκεανό και τους ανέμους. Βουνά μπορεί να μην έχει, αλλά λόφους έχει μπόλικους και "καλούς". Τα τοπία έχουν ποικιλία και εναλλαγές. Τα χωριά μικρά και μάλλον φτωχά. Ο τουρισμός συγκεντρωμένος σε λίγα σημεία. Η διασκέδαση original, ιρλανδική pub με τραγούδι και κιθάρα... 

Η ποδηλατική εμπειρία

Για το ποδήλατο μάλλον δεν χρειάζεται να πω πολλά... Ακριβώς ό,τι ήθελα: ελαφρύ με άμεση απόκριση, ακρίβεια στην κατεύθυνση και σταθερότητα σε κάθε συνθήκη. Πιο άνετα απ' ό,τι έχω συνηθίσει (συνεχίζω να ξαφνιάζομαι από την απορροφητικότητα του πίσω τριγώνου). Τα φρένα δίνουν "peace of mind"... Και βέβαια η ηλεκτρονική αλλαγή ταχυτήτων γίνεται δεύτερη φύση μέσα σε λίγα χιλιόμετρα και την εκτιμάς ακόμα περισσότερο μετά από πολλές συνεχόμενες ώρες στη σέλλα. 

Στα κομμάτια με πολύ αέρα, είχαμε την τύχη να έχουμε μαζί τον ογκοδέστατο Γερμανό με το e-MTB... Τον βάζαμε μπροστά να κάνει τον τοίχο και γλιτώναμε πολύ ενέργεια! Μεγάλη ανακάλυψη τα e-bikes, ακόμα και όταν δεν τα καβαλάς εσύ ο ίδιος! Αρκεί να έχεις έναν στο γκρουπ!

Photo Highlights - Day 1 






Photo Highlights - Day 2

Δεν έφτανε που έκανε κρύο και έβρεχε... οι Ιρλανδοί ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με τη συγκεκριμένη ανάβαση, που σχεδίασαν το Track 2 έτσι ώστε να κάνουμε δυο φορές την ανάβαση! 



Η αλήθεια είναι πως ήταν μια πολύ όμορφη ανάβαση!



Κατεβαίνοντας στο Kenmare, βγήκε ο ήλιος για να δούμε τα χρώματα των σπιτιών!



Και η νυχτερινή διασκέδαση, σε Irish pub... 



Photo Highlights - Day 3

Δεν έβρεχε!


Είχε όμως μια ανηφόρα 26%. Θα το ομολογήσω... περπάτησα τα τελευταία 30-40 μέτρα... Η μοναδική φορά που κατέβηκα από το ποδήλατο... Δεν παλευόταν... και είχε και κάμποσο 10-12% πριν... έτσι για να σε μαλακώσει! 



Μετά όμως, είχε το καλύτερο κομμάτι της διαδρομής!
Πέρασμα στο νησάκι (Valentia) οδικώς από τη μία πλευρά (γέφυρα) και επιστροφή με ferry από την άλλη!







Photo Highlights - Day 4

Ούτε την τελευταία μέρα έβρεξε (πολύ)! 


Προφανώς χορτασμένος από ποδήλατο, και ελαφρώς κουρασμένος (χώρια που έπρεπε να φτάσουμε νωρίς στο ξενοδοχείο, να λύσουμε ποδήλατα, να κάνουμε ντους και να προλάβουμε την πτήση της επιστροφής), δεν έβγαλα πολλές φωτογραφίες...

 

ΥΓ: Τέλειωσα το γράψιμο την εποχή που ξεκίνησα να σχεδιάζω την επόμενη εξόρμηση... Η πανδημία ανέτρεψε τα σχέδια για το 2020 (υπολόγιζα να κάνω το μεγάλο, το GBI Europe) και τώρα είναι στο τραπέζι τα σχέδια για το 2021... Stay tuned!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...