25 Ιουν 2010

Alias vs Toupe

Χρησιμοποιώ τη σέλα Alias της Specialized. Πριν από λίγες μέρες, ένας φίλος μου δάνεισε για δοκιμή την Toupe (επίσης της Specialized). Ίδιο μέγεθος, 143mm, διαφορετικό χρώμα (άσπρη η Toupe), ίδιο σχήμα, αλλά ανύπαρκτο gel!

Οπτικά, η Toupe είναι εξαιρετική. Όμορφος σχεδιασμός και ...σωστό χρώμα (λευκό με λίγες μαύρες λεπτομέρειες και μια κόκκινη πινελιά) που έδειξε πολύ όμορφα πάνω στο λευκό Tarmac. Λεπτή και διακριτική, με τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό της Alias (κενό αυλάκι στη μέση, ίδιο σχήμα, κλπ.).

Τη δοκίμασα στην προπόνηση της 23/6. Άλιμος - Καταφυγή, 110 χλμ. με μ.ω.τ. πάνω από 28 χλμ/ώρα. Καλό τεστ!

Παρόλο που σε προδιαθέτει ότι δε θα είναι καθόλου άνετη, αυτό δεν ισχύει. Πρακτικά δίνει παρόμοια αίσθηση με την Alias (προφανώς και λόγω όμοιου σχήματος). Μετά από πολλά χλμ. όμως, η έλλειψη gel γίνεται αισθητή... Η Alias αρχίζει να με ενοχλεί μετά τα 110 - 120 χλμ. Την ίδια ακριβώς ενόχληση αισθάνθηκα από την Toupe, αλλά νωρίτερα γύρω στα 80 - 90 χλμ. Από την άλλη πλευρά, για "αγωνιστική" χρήση θα προτιμούσα να είχα την Toupe. Πιο απόλυτη αίσθηση και επαφή με το ποδήλατο, και βέβαια μικρότερο βάρος!

Εν κατακλείδι, θα μείνω προς το παρόν με την Alias. Η ευκαιρία για δοκιμή μιας άλλης σέλας ήταν καλή. Φαίνεται ότι το σχήμα παίζει βασικό ρόλο. Καλό θα ήταν να έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω και μια τελείως διαφορετική (από πλευράς σχήματος) στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...