5 Μαΐ 2011

Με το GBI (και όχι με τον ... Άρη) στη Γάνδη

3η μέρα, και είπαμε να μην κάνουμε ... υπερβολές! Έπρεπε να είμαστε στη Γάνδη (Ghent) το αργότερο στις 19:00 (γιατί μετά έφευγε το ποταμόπλοιο!). Οπότε είπαμε να μην αγχωθούμε επιχειρώντας τη "μεγάλη" διαδρομή (176 χλμ) αλλά να ... χαλαρώσουμε (λέμε τώρα) με 110 χλμ διαδρομής από την Αμβέρσα μέχρι την πόλη που όλοι οι μπασκετόφιλοι θυμούνται χάρις στον Γκάλη και την παρέα του!

Ο καιρός, για μια ακόμα μέρα, ήταν εξαιρετικός, ιδανικός για ποδήλατο. Η ομάδα σχηματίστηκε, έπιασε ρυθμό, και άρχισε να απολαμβάνει τη διαδρομή. Πριν από αυτό όμως, εντυπωσιαστήκαμε από το υπόγειο τούνελ, με κυλιόμενες σκάλες, που επέτρεπε στα ποδήλατα να διασχίσουν το ποτάμι - 31 μέτρα κάτω από τη γη! Τελικά, η άλλη πλευρά της Αμβέρσας, αυτή που είναι μακριά από τη βιομηχανική περιοχή, είναι μια χαρά!

Τα ποδηλατικά μονοπάτια που ελίσσονταν ανάμεσα σε λιβάδια, κανάλια, χωριουδάκια με γραφικά σπιτάκια και λίμνες με νούφαρα, ήταν άλλη μια ευκαιρία να σκεφτούμε πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε την ευκαιρία να διασχίσουμε με αυτόν τον τρόπο όλες αυτές τις περιοχές. Απολαυστική ποδηλασία. Κυριολεκτικά δεν ήθελα να κατεβώ από το ποδήλατο! Με σβέλτο ρυθμό και με μια στάση για καφέ, φτάσαμε αρκετά νωρίς ώστε να περισσεύει αρκετός χρόνος για βόλτα στην πόλη. Και βέβαια, ποιος τρόπος είναι ο καλύτερος για μια βόλτα στην πόλη, φωτογραφίες στον καθεδρικό ναό της, παγωτό στην κεντρική της πλατεία και τουριστικό shopping; Φυσικά το ποδήλατο!

Χορτάτοι από εικόνες, μαζευτήκαμε στο πλοίο για δείπνο και για να θαυμάσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι δεξαμενές που ανεβάζουν / κατεβάζουν το πλοίο καθώς αυτό διασχίζει τα κανάλια με προορισμό το Dordrecht απ' όπου ξεκινάει η 4η μέρα!

Sent via Vodafone – The Fastest Wireless Network in Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...