29 Οκτ 2009

Βαφτίσια

Χθες το βράδυ, από τις 19:30 μέχρι τις 22:30 (!) ήμουν στο ποδηλατάδικο όπου "επέβλεπα" την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης του καινούριου μου ποδηλάτου! Ο Λεωνίδας και ο Αποστόλης (ευχαριστώ πολύ παιδιά) ασχολήθηκαν πολύ, με τον πρώτο να μένει μέχρι τις 22:30 για να ελέγξει τα πάντα και να φροντίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Το ποδήλατο λοιπόν είναι έτοιμο, και σε ξεχωριστό post θα αναφερθώ με λεπτομέρειες στον εξοπλισμό του.

Σήμερα το πρωί, ήμουν στο δρόμο από τις 7:20 μέχρι τις 10:20, δοκιμάζοντάς το, κάνοντας δηλαδή τα ... βαφτίσια του! Οι πρώτες εντυπώσεις είναι από θετικότατες έως ενθουσιώδεις, αν και νομίζω ότι θα χρειαστούν αρκετά ακόμα χιλιόμετρα μέχρι να εκτιμήσω πλήρως την αξία του!

Είναι πανάλαφρο (7,9 kg με τα πετάλια - και θα μπορούσε εύκολα να πέσει 200 - 300 γραμμάρια ακόμα), εντελώς άκαμπτο στη μεσαία τριβή, με απίστευτη κύλιση των τροχών και πολύ καλή απορρόφηση των κραδασμών από το πιρούνι. Στις στροφές, στα λιμανάκια, μου έδωσε απίστευτη αίσθηση σιγουριάς και είχα την εντύπωση ότι στρίβει με ... τη σκέψη! Η θέση οδήγησης είναι πολύ άνετη (άφησα 4 spacers στο πιρούνι), ενώ τα chain stays και seat stays, μου έδωσαν επίσης την εντύπωση ότι καταφέρνουν να το κάνουν πιο ευγενικό προς τη μέση μου, ακόμα και από το Klein! Αλλά θα περιμένω να βγάλω το Brevet πρώτα (Θεού θέλοντος!) και μετά θα έχω πιο σίγουρα συμπεράσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ακόμη service report

Μαζεύτηκαν αρκετές επισκευές... Μια  επαφή με τη ρόδα συνποδηλάτη (δικό του λάθος), οδήγησε σε επισκευή του μπροστινού τροχού: - Δύο κα...