18 Μαΐ 2013

GBI - Indoor cycling event

Μια εντελώς διαφορετική εμπειρία...

Ένα event, στο Athens Metro Mall, μπροστά σε πολύ κόσμο, για φιλανθρωπικό σκοπό!
Η ιδέα ήταν του Κώστα, που γνώρισε πρόσφατα και αγάπησε το spinning. Παρακολούθησε τη σχετική εκπαίδευση, έγινε certified spinning instructor και έριξε την ιδέα: Καμιά 20αριά spin bikes, στημένα σε κάποιο όμορφο, δημόσιο χώρο. Μουσική, κέφι, και συγκέντρωση χρημάτων για τα Παιδικά Χωριά SOS! Η ιδέα εμπλουτίστηκε από την ομάδα, ο εθελοντισμός είχε την τιμητική του, όχι μόνο από μέλη της GBI ομάδας, αλλά και από φίλους (Νάντια, Μαρία, Κλημεντίνη). Η Vodafone συμπλήρωσε και αναβάθμισε την ιδέα: Να χρησιμοποιήσουμε το Athens Metro Mall και να καλέσουμε την 3E να παρέχει νερά και χυμούς! Το asana gymtonic ήταν από την αρχή στο παιχνίδι: μπορούσαμε να έχουμε τα spin bikes όποιο Σάββατο θέλαμε!

Η Μαρία και η Κλημεντίνη ανέλαβαν δράση για την οργάνωση. Ο Αχιλλέας και (κυρίως) ο Κώστας έτρεξαν πολύ, έκαναν συναντήσεις, κανόνισαν, οργάνωσαν. Όπου πρόλαβα, βοήθησα κι εγώ. Αλλά το Σάββατο 27 Απριλίου, το είχα δεσμεύσει για το σκοπό! Τις προηγούμενες μέρες ανέλαβα την παραλαβή, αποθήκευση και μετακίνηση των νερών και των ενεργειακών χυμών (φορητά ψυγεία, παραλαβή σε αποθήκη ψυγείο στα υπόγεια του κτιρίου Vodafone κλπ. - πιο πολύπλοκο απ' όσο ακούγεται) και τη μεταφορά του ποδηλάτου προς κλήρωση.

Ξημερώματα (6:15) Σαββάτου, στο asana gymtonic, για να κουβαλήσουμε 20 ποδήλατα (κάπου 40 κιλά το καθένα) από το 2ο όροφο στο φορτηγό... Hard core κουβάλημα, ικανό να σε εξαντλήσει από μόνο του. Και ήταν μόνο η αρχή! Η ανάποδη διαδικασία (ευτυχώς πιο εύκολη, χωρίς "υψομετρικά") στο Metro Mall. Στις 8:00 ήμαστε στημένοι - σχεδόν έτοιμοι. Μια μικρή αναποδιά με τα ηχητικά συστήματα, ξεπεράστηκε σχετικά εύκολα και ο Κώστας (που είχε αγχωθεί) ηρέμησε!

Κόσμος άρχισε να μαζεύεται, οι "οργανωτές" αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε... Στο μεσοδιάστημα, πρόλαβα να πεταχτώ σπίτι, όπου μόλις είχε ξυπνήσει η υπόλοιπη οικογένεια, και να απολαύσω έναν γρήγορο πρωινό καφέ, παρέα με τη σύντροφο!

Στις 9:30 ήμουν πίσω στο Mall, και στις 11:00 ξεκίνησε ο ... μαραθώνιος! Συνολικά, έκανα 5 sessions! Τρία το πρωί και δύο το απόγευμα. Ευτυχώς, μεσολάβησε φαγητό και ντους στο σπίτι το μεσημέρι! Το κέφι ήταν διάχυτο στο Athens Metro Mall, όλη την ημέρα. Κόσμος πολύς, περίεργοι αλλά και χαμογελαστοί. Αρκετές συμμετοχές, ακόμα περισσότεροι αυτοί που περνώντας έδωσαν 5 - 10 €, συμμετέχοντας και στην κλήρωση για ένα ποδήλατο.

Συνολικά, το event είχε τεράστια επιτυχία. Όχι μόνο οικονομικά, που πέτυχε το στόχο του για τη συγκέντρωση χρημάτων, αλλά κυρίως σε σχέση με την απήχηση που είχε, με την καλή εντύπωση που έκανε στον κόσμο που μας είδε, στους ανθρώπους των Χωριών SOS και στους ανθρώπους της Vodafone. Η ικανοποίηση μας μεγάλη για την επίτευξη του σκοπού. Τόσο μεγάλη που επισκίασε την απίθανη κούραση από την ολοήμερη προσπάθεια. Μια προσπάθεια που "έκλεισε" αργά το βράδυ, με το κουβάλημα των spin bikes έξω από το Metro Mall και πίσω στο gymtonic και πάνω στον 2ο όροφο από (από τις σκάλες!) εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ακόμη service report

Μαζεύτηκαν αρκετές επισκευές... Μια  επαφή με τη ρόδα συνποδηλάτη (δικό του λάθος), οδήγησε σε επισκευή του μπροστινού τροχού: - Δύο κα...