27 Δεκ 2011

Μικρά - τεχνικά

Μεταλλικός θόρυβος
Μετά το τελευταίο service, εμφανίστηκε ένας "μεταλλικός" θόρυβος που ακουγόταν μόνο όταν έπεφτα σε ανώμαλο οδόστρωμα ή σε λακκούβες...  Μου πήρε λίγο για να καταλάβω ότι ήταν από την "κουκουνάρα" που είχε λασκάρει λίγο, αλλά μόλις το βρήκα, το ποδήλατο έγινε ακριβώς όπως έπρεπε!

Ακτίνα
Στην προπόνηση της Δευτέρας (26/12) είχα μια "αβαρία". Χωρίς κανέναν προφανή λόγο (δεν χτύπησα σε κάποια λακκούβα ή κάτι τέτοιο) άκουσα έναν έντονο και αφύσικο θόρυβο: Ήταν μια ακτίνα του πίσω τροχού που παρέδωσε το πνεύμα!
Ως γνωστόν, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο τροχός χάνει αμέσως την ευθυγράμμισή του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τόσο πολύ που ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει να περιστρέφεται ήταν όχι μόνο να ανοίξω την ασφάλεια του πίσω φρένου, αλλά να λύσω εντελώς το πίσω φρένο.
Μια προσπάθεια να επαναφέρουμε κάπως τον τροχό (προσωπικά δεν ξέρω να το κάνω, αλλά κάποιοι από την παρέα είχαν ιδέα από τέτοιες δουλειές) απέτυχε γιατί δεν είχαμε τον κατάλληλο ακτινολόγο!

Ακτινολόγος για Ultegra - 6 cm εργαλείο!
Το "μάθημα" της ημέρας ήταν ότι η Shimano (όπως και οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής τροχών πλέον), βάζει στους Ultegra τροχούς αλουμινένια ακτινοκέφαλα, διαμέτρου μεγαλύτερης από οτιδήποτε συνηθισμένο! Αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις τον ειδικό ακτινολόγο (που σου δίνουν μαζί με τον τροχό) αν θέλεις να κάνεις δουλειά! Να λοιπόν ένα ακόμα εργαλείο που βρήκε τη θέση του μέσα στο τσαντάκι μου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...