3 Μαΐ 2010

Ανηφόρες

Αυτό το ΣΚ άρχισα πάλι να παλεύω με τους δαίμονές μου: τις ανηφόρες.
Το Σάββατο ανέβηκα στο Λαγό, αλλά ο χρόνος μου ήταν τραγικός: 27' 28''. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω κάνει 24'40'' (που επίσης δεν είναι καθόλου καλό, αλλά είναι καλύτερο από το Σαββατιάτικο!) είναι προφανές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Παράγοντες που μπόρεσα να εντοπίσω:

  1. Είχα μαζέψει αρκετές μέρες χωρίς ουσιαστική προπόνηση. 
  2. Δεν είχα φάει σωστά (ένα gel στην αρχή της ανηφόρας μάλλον κακό έκανε, παρά καλό)
  3. Είχα κουραστεί στη διαδρομή Άλιμος - Αγ. Μαρίνα - Βούλα που προηγήθηκε της ανάβασης.
Την Κυριακή, ανέβηκα το Κατσιμίδι και μετά κατέβηκα από τον Άγιο Μερκούριο μέχρι τη Μαλακάσα. Μετά από αρκετά μεγάλη στάση (καφές στην Μαλακάσα), ανέβηκα τον Άγιο Μερκούριο και επέστρεψα στη βάση μου κατεβαίνοντας το Κατσιμίδι. Και οι δύο αναβάσεις πήγαν στρωτά και αισθάνθηκα πολύ καλύτερα απ' ότι το Σάββατο. 

Τις επόμενες εβδομάδες (και μέχρι το GBI που πλησιάζει) θα εστιάσω στις ανηφόρες. Τόσο η προπόνηση στο εργόμετρο όσο και στο δρόμο θα πρέπει να εστιάσει σε αυτόν τον τομέα. Θα δοκιμάσω να ανέβω πάλι στο Λαγό μια από τις επόμενες μέρες για να δω πού βρίσκομαι. Στόχος (σε 1η φάση) θα είναι κάποιος χρόνος γύρω στα 22'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...