7 Φεβ 2013

Brevet Νεμέας

Η πρώτη διοργάνωση brevet για το 2013, ήταν γιορτή: 600 εγγραφές, 500 στην εκκίνηση! Πρωτόγνωρα νούμερα!

Οι Ble, φυσικά παρόντες, θα θέλαμε να είμαστε και με τις ολοκαίνουριες εμφανίσεις μας, αλλά ήταν έτοιμες μόλις την προηγούμενη το βράδυ, δεν προλάβαιναν να μοιραστούν. Έτσι, οι περισσότεροι ήμαστε με τις εμφανίσεις του 2012 (ή και του 2011 μερικοί ;-)).

Φυσικά, με τόσο κόσμο και τόση ουρά στο σφράγισμα εκκίνησης, είναι δύσκολο να συντονιστεί μεγάλο γκρουπ και έτσι ξεκινήσαμε κάπως διασπασμένοι... Είχα(με) όμως πάντα παρέα στο δρόμο! Και τελικά, μετά το control της Νεμέας μαζευτήκαμε σε ένα καλό Ble γκρουπ και βγάλαμε το δεύτερο μισό όλοι μαζί!

Το brevet βγήκε άνετα. Με ρυθμό ζωηρό στην αρχή και λίγο πιο μπρεβετάδικο μετά το 100 χιλιόμετρο. Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκα, μου έδειξε και την πρόοδο που έχω κάνει σε επίπεδο αντοχής, δύναμης και απόδοσης στα ανηφορικά κομμάτια. Μπορεί να μην έχω φτάσει στα επίπεδα που θα ήθελα (ακόμα), αλλά σίγουρα έχω κάνει πολύ δρόμο... Η διατροφή ήταν (όπως πάντα) καθοριστικής σημασίας. Φρόντισα να τρώω κάθε μια ώρα το πολύ και ποτέ δεν ξέμεινα... Στα τελευταία 20 χιλιόμετρα, είχα ένα πίσω λάστιχο που έχανε πολύ αργά αέρα. Φούσκωσα δυο φορές με τρόμπα και μία σε βενζινάδικο (3 χλμ. πριν το τέλος), έκανα και 3 - 4 χιλιόμετρα ορθοπέταλο στο τέλος (έκαψαν τα πόδια μου ;-) ), ώστε να αποφύγω την αλλαγή σαμπρέλας. Τελικά την απέφυγα (και την άλλαξα στο σπίτι, όπου πλέον η τρύπα είχε μεγαλώσει και το λάστιχο ήταν "πίτα"!).

Όλα καλά λοιπόν, περάσαμε σούπερ, με καλή διάθεση και ιδανικό καιρό. Τερμάτισα με 7 ώρες και 55 λεπτά ποδηλατικό χρόνο. Οι στάσεις σχεδόν δυο ώρες (απόδειξη ότι χαζέψαμε και διασκεδάσαμε αρκετά, αφού δεν χρειαζόταν πάνω από 30 λεπτά).

Πάμε για τα επόμενα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ακόμη service report

Μαζεύτηκαν αρκετές επισκευές... Μια  επαφή με τη ρόδα συνποδηλάτη (δικό του λάθος), οδήγησε σε επισκευή του μπροστινού τροχού: - Δύο κα...