13 Ιουλ 2012

Service report

Μεγάλο service, με πολλές επεμβάσεις και με - ελπίζω - επίδραση στην αίσθηση και συμπεριφορά του ποδηλάτου:


  • Φρέσκα λάστιχα και νέες σαμπρέλες
  • Άνοιγμα, καθάρισμα και λίπανση κέντρου πίσω τροχού
  • Αλλαγή και των δύο κώνων, καθώς και του ρουλεμάν, του κέντρου του εμπρός τροχού (ο ένας κώνος ήταν πολύ φθαρμένος, ο άλλος λιγότερο)
  • Άνοιγμα, καθάρισμα και λίπανση μεσαίας τριβής. Το ένα ρουλεμάν είναι λίγο φθαρμένο, αλλά δεν το άλλαξα, ενόψει πιθανής αλλαγής ολόκληρου του δισκοβραχίωνα (με σκοπό την εγκατάσταση βατόμετρου ;-))
  • Αλλαγή αλυσίδας. (Και η κασέτα είναι στα τελευταία της μάλλον, αλλά δεν την άλλαξα ακόμα)
  • Άνοιγμα, καθάρισμα και λίπανση πηρουνιού (μαζεύει πολύ λάσπη και νερό!)
  • Πλήρες καθάρισμα (με βούτηγμα σε λιπαντικό/καθαριστικό διάλυμα) του πίσω ντεραγιέ (κόλλαγε μερικές φορές, στο ανέβασμα από 25 σε 23).


Το συνολικό αποτέλεσμα θα φανεί αύριο, σε ένα long, endurance ride, προς το Σούνιο και πίσω, με τους καλούς μου φίλους του Ble Cycling Club! Προς το παρόν, το Tarmac με κοιτάει χαρούμενο και ετοιμοπόλεμο από τη γνωστή του θέση!

Και να μην ξεχάσω και μια αλλαγή στο ρουχισμό: καινούριοι πάτοι στα ποδηλατικά μου παπούτσια! Ανακάλυψα (μετά από τόσο καιρό που φοράω τα Specialized S-works, ότι οι κόκκινοι πάτοι (που έχουν by default τα παπούτσια) είναι για πλατυποδία! Και επειδή οι πάτοι της Specialized έχουν κάπου 45 €, αποφάσισα να βάλω τους αντίστοιχους της Shimano (8€). Για να δούμε αν θα μειωθούν τα μουδιάσματα!

6 σχόλια:

  1. Τέτοιο ρεκτιφιέ ούτε σε αμάξι!
    Σωστός! Αλλά οι πατοι ήταν το highlight του άρθρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μην το γελάς! Μεγάλη διαφορά οι πάτοι! Μόλις επέστρεψα από τη σημερινή προπόνηση και οι προσδοκίες επαληθεύτηκαν. Το ποδήλατο πετάει! Και το μούδιασμα στην καμάρα του ποδιού εξαφανίστηκε!

    Αν δε σούρωνα κιόλας από τη ζέστη... Ευτυχώς με φαΐ (με το ζόρι γιατί λόγω ζέστης δεν πήγαινε εύκολα κάτω), μπόλικο νερό και μερικά χλμ πιο χαλαρά, συνήλθα και επανηλθα!

    Και ένα καινούριο πρακτικό μάθημα που πήρα σήμερα: ΔΕΝ βάζουμε αντηλιακό στο μέτωπο! Τρέχει στα ματια και τσούζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε βάζουμε ρε αντιλιακό γενικώς...κολλάνε τα μυγάκια...άσε που ο ιδρώτας λειτουργεί ως καθρέφτης χαχαχαχα...και ψαρώνουν τα 16χρονα...

    επίσης αν και δε μπορώ να το κρατήσω...ο pro δε πρέπει να γελάει...και πρέπει το απρόσωπο βλέμα του να δείχνει οτι δεν κουράζεται ΠΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε με τα μυγάκια δεν είχα πρόβλημα. Με τους φακούς επαφής είχα! ΧΑΧΑΧΑ!

    Πάντως για τον ιδρώτα (ειδικά στα πόδια) έχεις δίκιο! (Είναι και πρόσφατη η αποτρίχωση ;-) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και το service συμπληρώθηκε με αλλαγή κασέτας. Πάλι 11/25 έβαλα. Έπρεπε πλέον να αλλαχτεί η παλιά, αφού είχε μαζέψει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, και με την αλλαγή της αλυσίδας έγινε εμφανής η φθορά της (δεν πάταγε σωστά με την πρώτη, έκανε μικρο-πηδηματάκια, κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Άλλο ποδήλατο"! Εντυπωσιακή αλλαγή στην ποιότητα κύλισης! Πετάει το εργαλείο! (3 προπονήσεις στη Σίφνο και άλλες 2 μεγάλες εδώ στην Αθήνα το επαλήθευσαν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...