26 Νοε 2011

Έναρξη σαιζόν...

Η προπονητική περίοδος έχει αρχίσει (για μένα). Για τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσω ό,τι ήδη έχω αρχίσει εδώ και 2 εβδομάδες: προπόνηση βάσης... Περιλαμβάνει:
 • Long rides (Τετάρτη και Σάββατο) των 2 - 3 ωρών στη Ζώνη 2. 
 • Spinups και single-leg (1 φορά τη βδομάδα) 
 • Προπόνηση με βάρη (1 ώρα τη βδομάδα)
 • Τρέξιμο (30 min σε Ζώνη 2-3)
Στόχος είναι να χτιστεί μια γερή αερόβια βάση.
Το λεπτομερές ATP (ετήσιο προπονητικό πλάνο) έχει αρχίσει να χτίζεται, αλλά θα πάρει καιρό μέχρι να ολοκληρωθεί (πρέπει να βγει και το πρόγραμμα αγώνων της ΕΟΠ...)

Ενόψει κρίσης, τα ποδηλατικά έξοδα έχουν μειωθεί. Ευτυχώς, το Tarmac δεν χρειάζεται κάτι άμεσα (εκτός από κάποιο συνολικό σέρβις). Η τελευταία προσθήκη (κι αυτή από δώρο γενεθλίων!) ήταν τα φωτάκια της Tacx που μπαίνουν στις άκρες του τιμονιού. Φωτίζουν μια χαρά, και τα καθιέρωσα στις βραδυνές της Τετάρτης.

Φυσικά υπάρχει και ένα μακροσκελές wishlist, το οποίο όμως - προς το παρόν - θα παραμείνει ανενεργό! Από το πρώτα στη λίστα αυτή, το Garmin Edge 800...

3 σχόλια:

 1. Καλημέρα,

  διαβάζω την 'βίβλο' του friel και φτιάχνω το ένα πλάνο προπόνησης με στόχο κάποια απο τα φετινά 200αρια μπρεβέτ. Στην περίοδο προετοιμασίας λοιπόν μιλάει για ασκήσεις τεχνικής και θυμάμαι ότι κάπου το είχες αναφέρει και εσύ εδώ μέσα. Έχεις κάποιο link για αυτές τις ασκήσεις γιατί δεν βρήκα μέσα στο βιβλίο.

  Ευχαριστώ
  Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια χαρά,

  Περιγραφή των ασκήσεων τεχνικής υπάρχει στο τέλος του βιβλίου του Friel (στα Παραρτήματα που περιγράφει τις διάφορες κατηγορίες ασκήσεων / προπονήσεων).

  Οι ασκήσεις τεχνικής είναι ουσιαστικά μαζί με τις ασκήσεις ταχύτητας. Είναι οι ασκήσεις με κωδικούς S1, S2 κλπ.
  Αν θυμάμαι καλά (δεν έχω μπροστά μου το βιβλίο αυτή τη στιγμή), είναι:
  - S1: Τα spinups: Με μαλακό πάτημα, σε ευθεία ή ελαφρά κατηφόρα, αυξάνεις το στροφάρισμα μέχρι το μέγιστο που μπορείς (χωρίς να χοροπηδάς πάνω στη σέλα) και το κρατάς όσο μπορείς (π.χ. 30 sec - 1 min). Στόχος πρέπει να είναι να κρατήσεις cadence τουλάχιστον 150 - 160. (Πέρσι είχα κάπου 160, φέτος είμαι στο 170+ ;-))

  - S2: Single Leg: Με ένα πόδι κουμπωμένο κάθε φορά, πάλι μαλακό πάτημα, γύρω στο 90 cadence, προσπαθείς να πετύχεις ομαλό κύκλο (θα έχεις στην αρχή "νεκρά σημεία" στο πάνω και στο κάτω μέρος του κύκλου σου).

  Έχει και κάποια άλλα που είναι προπόνηση στην επαφή με άλλο ποδηλάτη και στην επαφή ρόδα με ρόδα...

  Επίσης έχει και κάποιες που αφορούν στρίψιμο με ταχύτητα κλπ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχαριστώ πολύ
  Δεν τα είχα δει ότι ήταν εκεί.
  Ελπίζω σε λίγο καιρό να μπορώ να ακολουθήσω στις απογευματινές τις Τετάρτης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα ακόμη service report

Μαζεύτηκαν αρκετές επισκευές... Μια  επαφή με τη ρόδα συνποδηλάτη (δικό του λάθος), οδήγησε σε επισκευή του μπροστινού τροχού: - Δύο κα...