31 Μαΐ 2011

Ανασκόπηση Μαΐου (ποδηλατική και όχι μόνο!)

Ο Μάιος ολοκληρώνεται σήμερα, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η 1η εβδομάδα του Μαΐου ήταν αφιερωμένη στο GBI. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είχα την τύχη να ποδηλατήσω στην Ευρώπη, απολαμβάνοντας υπέροχα τοπία και εικόνες, συγκεντρώνοντας εμπειρίες, κάνοντας φίλους και συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα κοντά 13,000€ για τα Χωριά SOS. Τις περισσότερες από τις εντυπώσεις μου προσπάθησα να τις καταγράψω κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (δύσκολο με το BlackBerry...). Το θέμα είναι πως η εναλλαγή των εικόνων είναι τόσο γρήγορη, και οι παραστάσεις τόσο πολλές, που είναι πολύ δύσκολο να καταγράψει κανείς στο χαρτί (OK στην οθόνη...) όλα όσα ζει και βλέπει μέσα σε αυτές τις λίγες μέρες.

Αντί για πολλά λόγια λοιπόν, παραθέτω μερικά links σε φωτογραφίες και σε video:

  1. Οι φωτογραφίες που "πρόλαβα" να τραβήξω  
  2. Η "βιβλιοθήκη" με τα video που μπόρεσα να τραβήξω πάνω στο ποδήλατο
  3. Μια σειρά από φωτογραφικά άλμπουμ και βίντεο από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας (Images / Videos)
Η 3η εβδομάδα του Μαΐου πέρασε χωρίς καθόλου ποδήλατο! Αλλά είχα καλό λόγο γι' αυτό: ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Αμερική (πρώτη φορά που ταξίδευα εκτός Ευρώπης). Είχα την ευκαιρία να κάνω αρκετό τουρισμό στο Μαϊάμι και στην ευρύτερη περιοχή (Florida Keys, Everglades, Miami Beach, κλπ.) και να απολαύσω πρακτικά μια βδομάδα "διακοπών"¨μαζί με τη σύντροφο (που βέβαια με συνόδεψε και το απόλαυσε εξίσου!).

Την τελευταία εβδομάδα επανήλθα στους ρυθμούς προπόνησης, με δυο προπονήσεις των 85 και 120 χλμ. που επαλήθευσαν ότι παραμένω σε αρκετά καλή κατάσταση. 

Μερικές μικρο-ανανεώσεις στο ποδήλατο, για το οποίο παράγγειλα νέα λάστιχα (Continental GP4000S φυσικά). Τα υπάρχοντα έχουν περίπου 3.500 χλμ. και μάλλον είναι η ώρα να πάρουν "σειρά" για το προπονητήριο. Επίσης, μόλις σήμερα αγόρασα μια καινούρια ταινία τιμονιού (πρέπει να έχω τη μακροβιότερη ταινία τιμονιού - αφού έχω ακόμα την αρχική, από τον Οκτώβριο του 2009)! Έχει αρχίσει να έχει κάποια μικρο-σκισίματα η υπάρχουσα...

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Φραγκισκο,

    Οι φωτογραφίες σου στα ειδυλιακά ευρωπαικα τοπία συγκρίνομενες με αυτές της παραλιακής (οπου μαχόμενοι γκαζοφονιάδες σε θεωρούν κινούμενο στόχο) αποτελούν ίσως την καλύτερη αιτιολόγηση για τις αποκλίσεις της ελληνικής οικονομίας από την μέση ευρωπαική.

    Σε συμβουλεύω να τις στείλεις στην τροικα γιατί μόνο τότε θα καταλάβουν πως η ασθένεια είναι ανίατη.

    Φιλικά

    Ο μεταλλωρύχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, το ανίατο της περίπτωσής μας είναι πλέον δεδομένο... Από την άλλη, πρέπει να είμαι ευγνώμων (σε ποιον;) για το γεγονός ότι τουλάχιστον είχα την τύχη (τρίτη φορά φέτος) να δω και να ζήσω τη διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...