8 Μαΐ 2011

Μέρα 5 - Το 3ο αστέρι

Τα επίσημα ποδηλατικά μπλουζάκια του GBI 2011 έχουν τυπωμένο το όνομα του κάθε συμμετέχοντα και ένα αστέρι για κάθε GBI που έχει λάβει μέρος. Η "δουλειά" για το 3ο αστέρι της δικής μου μπλούζας, ολοκληρώνεται με την 5η και τελευταία για φέτος μέρα.

Άφιξη (με το ποταμόπλοιο) στο Wesel της Γερμανίας. Ξεφόρτωμα αποσκευών, αποχαιρετισμός του πλοίου, φόρτωμα όλων των αποσκευών σε φορτηγά (μνήμες από όλα τα προηγούμενα GBI που η διαδικασία αυτή ήταν καθημερινή ;-)) και εκκίνηση στις 9:30. Αυτή τη φορά ολόκληρη η ελληνική ομάδα μαζί, αφού τα χιλιόμετρα είναι λίγα και ο ρυθμός χαλαρός. Μαζί και οι ...συνήθεις Γερμανοί φίλοι / συνποδηλάτες. Η ατμόσφαιρα είναι "εορταστική". Τα χωριά και οι κωμοπόλεις της Γερμανίας είναι πάντα όμορφα και καθαρά. Η βλάστηση (μου φαίνεται) κάπως διαφορετική από εκείνη της Ολλανδίας. Περισσότερα δέντρα, αλλά και πάλι μπόλικα λιβάδια, κάποια δάση.

Έμεινα με τη φίλη (και βετεράνο των GBI, με 4 αστέρια!) Ντιάνα, κρατώντας το ρυθμό της και κάνοντας κουβεντούλα μέχρι τη στάση για καφέ στο 35ο χλμ. Εκεί προλάβαμε και όσους είχαν φύγει λίγο πιο μπροστά και "μάζεψαμε" ήλιο για κάμποση ώρα, αραγμένοι στη μικρή πλατεία (φωτο).
Επόμενη στάση στο Kempen στο 50 χλμ., σε μια διαμορφωμένη μεσαιωνική φάρμα όπου έγινε το (καθιερωμένο πλέον) εορταστικό BBQ για όλους τους συμμετέχοντες. Καλό φαγητό, μπύρες (χωρίς αλκοόλ!), φωτογραφίες και πολύ κέφι. Η ιδιαίτερα αυξημένη γύρη στην ατμόσφαιρα, μου θύμισε την αλλεργία μου, αλλά ένα αντισταμινικό χάπι (τα δικά μου ήταν στις αποσκευές μου, αλλά οι γιατροί του GBI είχαν να μου δώσουν) διόρθωσε μια και καλή το μικρο-πρόβλημα!

Τα τελευταία 30 χλμ. είναι (παραδοσιακά πλέον) το "group ride". Όλοι οι ποδηλάτες μαζί (280 φέτος), μαζί με κάποιους επιπλέον "καλεσμένους" για τη συγκεκριμένη διαδρομή μόνο, με συνοδεία αστυνομίας, λήψεις από ελικόπτερο και φωτογραφίες από μοτοσικλέτες!

Όπως κάθε χρόνο, κάναμε εντυπωσιακή είσοδο στο Ντίσελντορφ και τερματίσαμε στα κεντρικά κτίρια της Vodafone.

Το GBI 2011 έφτασε στο τέλος του! Τις επόμενες μέρες θα έχουμε πολλά να διηγηθούμε!
Sent via Vodafone – The Fastest Wireless Network in Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...