3 Μαΐ 2011

Εντυπώσεις 1ης μέρας

Τελετή έναρξης με την παρουσία του CEO Ολλανδίας (χαλαρός και φιλικός με όλους). Ένα μικρό ατύχημα στα πρώτα χιλιόμετρα για μένα... Είχα πάνω από 24 μήνες να πέσω... Κοίταξα πίσω για να σιγουρευτώ ότι όλοι της ομάδας είναι ΟΚ και "βρήκα" σε ένα μικρό κράσπεδο. Ένα μικρό πρήξιμο στο αριστερό γόνατο και μια μικρή εκδορά ήταν το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια όλα καλά. Παντού ποδηλατόδρομοι εξαιρετικής ποιότητας. Κανάλια (πολλές φορές και από τις δύο πλευρές του δρόμου!), γρασίδι, λουλούδια, δέντρα, αγελάδες και πρόβατα. Επίσης πολλών ειδών πτηνά: πάπιες, χήνες, κύκνοι, κορμοράνοι και πέρδικες (παραλίγο να αγκαλιάσω μια που λιαζόταν στον ποδηλατόδρομο). Τα σπίτια πέτρινα και όμορφα. Τα παιδιά στους δρόμους να παίζουν. Παντού κινούνται με ποδήλατα. Τα αυτοκίνητα λίγα και με απόλυτο σεβασμό σε ποδηλάτες και πεζούς. Είναι φανταστικό να κάνεις ποδήλατο σε τέτοια τοπία. Οι "καινούριοι" της ομάδας είναι άφωνοι με την ομορφιά της διαδρομής. Οι "βετεράνοι" αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να είναι "κάθε χρόνο και καλύτερα"!

Περνάμε κάθε τόσο πάνω από ένα γεφυράκι και χαζεύουμε τα κανάλια από κάτω... Ο ρυθμός ήταν αρκετός για να ... κινδυνεύσουμε να φτάσουμε στο Rotterdam πριν το καράβι μας :-). Οπότε μια μεγάλη στάση για schnitzel στο Bodegravel (εξαιρετικό το εστιατόριο στην πλατεία!) και μια δεύτερη στο Gouda (Χάουντα το προφέρουν οι Ολλανδοί και ναι, είναι η πόλη του γνωστού τυριού - μέχρι και τα διακοσμητικά στο δρόμο είναι σε σχήμα κεφαλιού τυριού!) για καφέ, πρόσθεσαν την απαραίτητη καθυστέρηση!

Το Rotterdam εντυπωσιακό και η μπυρίτσα στον τερματισμό ολοκληρώσε μια εξαιρετική πρώτη μέρα. Αύριο μάλλον θα δοκιμάσουμε κάτι ... δύσκολο!

Sent via Vodafone – The Fastest Wireless Network in Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...