10 Απρ 2011

Το μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι

Για τρίτη χρονιά θα έχω την ευκαιρία να κάνω πολλά, ποδηλατικά χιλιόμετρα στην Ευρώπη. Στα πλαίσια του Global Biking Initiative, της φιλανθρωπικής αυτής διοργάνωσης που γίνεται κάθε χρόνο, με σκοπό να βοηθήσει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν σκοπό να βοηθούν παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Για άλλη μια χρονιά, θα συνδυάσω αυτό που τόσο αγαπώ να κάνω, με τον ευγενή σκοπό της συγκέντρωσης χρημάτων για τα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης. Η ελληνική ομάδα είναι 17 άτομα και έχει στόχο να καλύψει από 500 - 800+ ποδηλατικά χιλιόμετρα στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και στη Γερμανία και να συγκεντρώσει πάνω από 10,000€ για τα Χωριά SOS.

Ποδηλατικά και τουριστικά, αναμένω το ταξίδι με μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν αναμένεται να είναι δύσκολο, από πλευράς υψομετρικών. Οι Κάτω Χώρες είναι διάσημες για την ... έλλειψη σε ανηφόρες! Από την άλλη, ο αέρας είναι πολύ πιθανό να μας δυσκολέψει! Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη διάθεση, είναι πιθανό να επιχειρήσουμε 4 μέρες με ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, έχουμε δυο επιλογές για κάθε μέρα, την "μικρή" και τη "μεγάλη" διαδρομή, και είναι ως εξής:

Μέρα 1: 99 / 113
Μέρα 2: 125 / 209
Μέρα 3: 101 / 181
Μέρα 4: 105 / 195
Μέρα 5: 90 / 90

Όπως διαπιστώνει κανείς, πρόκειται ουσιαστικά (στη "χειρότερη" περίπτωση) για 3 απανωτά 200άρια brevet (ευτυχώς με λίγα υψομετρικά!) με ένα "ζέσταμα" των 113 χλμ. (ένα Σούνιο δηλαδή) την 1η μέρα! Οι διαδρομές (ειδικά οι μεγάλες!) είναι δίπλα στον Ατλαντικό, πάνω από γέφυρες και ανάμεσα σε λιβάδια με ... παπαρούνες! Χρόνος για φωτογραφίες θα υπάρχει;

Θα επανέλθω (φυσικά) στο θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...