5 Ιαν 2011

Προγραμματισμός, προετοιμασία & στοχοθεσία

Αρχή νέας χρονιάς. Με "ειδικό" προσωπικό βάρος, μια και είναι η χρονιά που το ηλικιακό κοντέρ γράφει, επίσημα πια, 40! Η κρίση των 40 λοιπόν είναι εδώ και είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς! Κάποιοι "ψάχνονται" να δουν αν περνάει ακόμα η μπογιά τους στις γυναίκες. Όχι εγώ (κάτι κάνει σωστά η σύντροφος, προφανώς!). Κάποιοι άλλοι ξεκινάνε να κάνουν ταξίδια. Όχι εγώ ( την Ευρώπη τη χόρτασα, και κάποιους άλλους προορισμούς, θα τους κρατήσω για λίγο αργότερα, που οι συνθήκες θα ευνοούν περισσότερο).

Εγώ (και αρκετοί άλλοι σαραντάρηδες, είμαι σίγουρος) θέλω να δω αν μπορώ ακόμα να πετύχω κάτι καλό στον αθλητικό τομέα. Θέλω να δω αν μπορώ να πολεμήσω τη φθορά του χρόνου, μέσα από τον αθλητισμό, την υγειινή ζωή και την ανασχόληση με απλά καθημερινά πράγματα που με γεμίζουν και με ικανοποιούν.

Είναι λοιπόν ο Ιανουάριος, η περίοδος προγραμματισμού και στοχοθεσίας. Αλλά επειδή είμαστε και περισσότερο ρεαλιστές πλέον (ως ώριμοι σαραντάρηδες!) πάμε βήμα-βήμα! Κατ' αρχήν λοιπόν, προγραμματισμός και οργάνωση της προπόνησης: Η πρόσφατη εργομέτρηση βοήθησε πολύ. Ακόμα περισσότερο βοηθάει το βιβλίο του Joe Friel που συνεχίζω να μελετάω. Σιγά-σιγά σχηματίζω ένα πρόγραμμα προπόνησης / βελτίωσης. Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως θα είναι να μπορέσω να το ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα... Να βρω το χρόνο και τη διάθεση... Θα δούμε. Προς το παρόν, έκανα ήδη την πρώτη μου επίσκεψη στο γυμναστήριο και ξεκίνησα τα βάρη (ενδυνάμωση).

Δεύτερο βήμα, η έκδοση δελτίου ΕΟΠ και δελτίου ΠΕΠΑ. Αυτό θα μου δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχω σε κάποιους αγώνες. Σε ποιους, δεν το έχω καθορίσει ακόμα...

Σήμερα έκανα και τον ετήσιο καρδιολογικό έλεγχο (για να μην ξεχνιόμαστε!). Ο γιατρός (ορεινός μαραθωνοδρόμος ο ίδιος) έμεινε ενθουσιασμένος. Στο τεστ κοπώσες (ναι, κάνω και τέτοιο!) έμεινα 12.5 λεπτά και έφτασα μόλις 174 σφυγμούς. "Βαρέθηκε" να περιμένει να ανέβουν οι σφυγμοί μου! Πέρσι είχα φτάσει τους 185 σφυγμούς σε 11.5 λεπτά. Πήρα λοιπόν έγκριση για όση ποδηλασία / τρέξιμο / κολύμπι κλπ. θέλω!

Στόχοι για φέτος:
  • Κάποια brevet (200 και ίσως 300 χλμ)
  • Κάποιοι αγώνες masters με απλη επιδίωξη τον (αξιοπρεπή) τερματισμό.
Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες επί του προπονητικού προγράμματος καθώς και επί των στόχων!

1 σχόλιο:

Ένα ακόμη service report

Μαζεύτηκαν αρκετές επισκευές... Μια  επαφή με τη ρόδα συνποδηλάτη (δικό του λάθος), οδήγησε σε επισκευή του μπροστινού τροχού: - Δύο κα...