30 Νοε 2010

Πολλά χιλιόμετρα... Καινούρια λάστιχα

Τον τελευταίο καιρό έχω πάθει 3 φούιτ (για να χρησιμοποιήσω τον όρο των φίλων από τη Θεσσαλονίκη ;-)) σε 4-5 βόλτες! Εκεί που δεν είχα πάθει κανένα για πάρα πολύ καιρό!

Προβληματίστηκα και άρχισα να ψάχνω πιθανές αιτίες...
  1. Κακές σαμπρέλες; Απίθανο, χρησιμοποιώ αυτές που χρησιμοποιούσα ανέκαθεν, αλλά έτυχε να χρησιμοποιήσω και μια διαφορετική...
  2. Κάτι που έχει παγιδευτεί στο λάστιχο; Το έψαξα διεξοδικά. Δεν βρέθηκε τίποτα.
  3. Κάποια από τις ακτίνες; Ανάγκη για φακαρόλα; Έχω τροχούς που είναι και για tubeless ελαστικά. Παρόλα αυτά τους έλεγξα διεξοδικά και αυτούς.
Μέχρι που πρόσεξα κάποια κοψίματα και φθορές πάνω στο λάστιχο... Ανατρέχοντας στις προηγούμενες δημοσιεύσεις αυτού του blog, βρήκα την ημερομηνία που άλλαξα τελευταία φορά λάστιχα... Είχα την εντύπωση ότι ήταν σχετικά πρόσφατα, οπότε δεν είχε πάει το μυαλό μου αρχικά... Όμως ο καιρός περνάει γρήγορα και τα χιλιόμετρα μαζεύονται...

Από τον Απρίλιο του 2011, έχει μεσολαβήσει ένα GBI, ένα brevet και πολλά προπονητικά χιλιόμετρα. Μια αναζήτηση στα προπονητικά αρχεία του Garmin Connect και του Sport Tracks αποκάλυψε την αλήθεια! Κάνω πολύ περισσότερα χιλιόμετρα απ' όσα νόμιζα... Νόμιζα ότι κάνω κάπου 3,000 χλμ. το χρόνο. Αλλά αυτό φαίνεται ότι ήταν ακριβές μόνο για τον 1ο χρόνο ενασχόλησής μου με το άθλημα!

Τις τελευταίες 365 μέρες έχω κάνει 5,100 χλμ., ενώ από τον Απρίλιο και μετά (δηλ. με τα τωρινά μου λάστιχα) έχω κάνει 3,200 χλμ.! Λαμβάνοντας υπόψη το βάρος μου και τα εδάφη που κινούμαι, είναι - νομίζω - απόλυτα λογικό να έχουν συμπληρώσει την ωφέλιμη περίοδο τα λάστιχά μου και να πρέπει να αλλαχτούν άμεσα!

Ένα ζευγάρι Continental Grand Prix 4000S είναι καθ' οδόν (ευχαριστώ το φίλο Περικλή Π.) και θα τοποθετηθούν με την πρώτη ευκαιρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ακόμη service report

Μαζεύτηκαν αρκετές επισκευές... Μια  επαφή με τη ρόδα συνποδηλάτη (δικό του λάθος), οδήγησε σε επισκευή του μπροστινού τροχού: - Δύο κα...