15 Ιουλ 2010

Παρακολουθώντας το Tour de France και κάνοντας προπόνηση!

Για δεύτερη χρονιά φέτος, παρακολουθώ συστηματικά το Tour de France. Συναρπαστικός αγώνας, αν κάποιος αρχίσει και καταλαβαίνει τις τακτικές και τις στρατηγικές των ομάδων, αν κάποιος αποκτήσει αίσθηση του γιατί η ποδηλασία δρόμου είναι ομαδικό άθλημα.

Η περιγραφή (από το International Eurosport) είναι αρκετά καλή και μαθαίνεις πολλά. Ταυτόχρονα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τους pro και - ακούγοντας τις επιδόσεις τους - να καταλάβεις πόσο καταπληκτικοί αθλητές είναι και γιατί θεωρείται από πολλούς το πιο δύσκολο άθλημα του κόσμου.

Μόνο ενδεικτικά, αναφέρω ότι σύμφωνα με τους εκφωνητές, ο Ivan Basso παράγει 390 Watt στο κατώφλι του! Το δικό μου κατώφλι είναι στους 173 παλμούς και δε νομίζω ότι παράγω πάνω από 200 - 220 Watt (θα το μετρήσω κάποια από τις επόμενες μέρες!).

Η προπόνηση συνεχίζεται - κυρίως στο εργόμετρο - αφού η ζέστη είναι απαγορευτική για να βγεις πολλές ώρες στο δρόμο. Το περασμένο Σάββατο έκανα μια καλή ανάβαση Πάρνηθας με το φίλο cosmo. Πέραν αυτού, αρκετές ώρες πάνω στο εργόμετρο...

Την προηγούμενη βδομάδα, έκανα και κάποια πρώτα test από αυτά που περιγράφει στο βιβλίο του ο Joe Friel. Συγκεκριμένα ασχολήθηκα με το Sprint Power Test. Μετά από καλό ζέσταμα, κάνεις 0.2 μίλια "όλα μέσα" και καταγράφεις μέγιστη και μέση ισχύ. Κατέγραψα 750 Watt μέγιστη και 500 Watt μέση. Αυτές οι τιμές - σύμφωνα με τον Friel - με κατατάσσουν στην κατηγορία Fair (2). Πρέπει να περάσω τα 800 και 560 Watt αντίστοιχα για να μπω στην κατηγορία Average (3)! Αναμενόμενο! Το επόμενο διάστημα θα κάνω και επιπλέον τεστ / μετρήσεις. Η συχνή επανάληψη τέτοιων τεστ είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις αν η προπόνηση πιάνει τόπο!

3 σχόλια:

  1. Και για να μην το ξεχάσω: Σήμερα έγινε και η πρώτη δοκιμή αποτρίχωσης! Η καλή μου σύντροφος χρησιμοποίησε κάποιο δικό της προϊόν, ονόματι Nair (αποτριχωτική κρέμα) και έκανε δοκιμή σε μικρή περιοχή, χαμηλά, πάνω από τον αστράγαλο. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά επιτυχές: Χωρίς καμιά ενόχληση, μετά από 15 λεπτά, είχα λείο και απαλό, άτριχο δέρμα σε εκείνο το σημείο :-)

    Ίσως από Σεπτέμβριο να το δοκιμάσω συνολικότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσεχε μην αρχισει να σ αρεσει και σε δουμε porno star ετσι που εισαι ωραιος και ψιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω υποσχεθεί στον Περικλή ότι θα ξυρίσω γαμπίτσα και θα μένω μπροστά του, να "φτιάχνεται" και να πατάει γερά :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...