1 Μαρ 2010

Αποφάσεις...

Μετά το brevet της Νεμέας, οι προπονήσεις συνεχίστηκαν κανονικά. Τα περισσότερα μέλη της παρέας είχαν ως στόχο το 300άρι brevet του Άστρους. Ήξερα ότι το πιθανότερο ήταν ότι δεν θα μπορούσα να ρυθμίσω τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου έτσι ώστε να μπορέσω να συμμετέχω κι εγώ σε αυτό - όπως και έγινε. Αλλά ακολούθησα κανονικά το πρόγραμμα...

Δυο βδομάδες έχουν περάσει από το brevet της Νεμέας και έχω πλέον καθορίσει το πρόγραμμα για την υπόλοιπη χρονιά:

  • Τέλος Μαρτίου: Brevet Πύργου (200 km)
  • Αρχές Ιουνίου: GBI 2010 (Πράγα - Ντίσελντορφ) (~ 1000 km - 8 μέρες)
  • Αρχές Ιουλίου: Brevet Χίου (200 km)
  • Τέλος Οκτωβρίου: Brevet Χαλκίδας (200 km)

Αυτά είναι τα πιο σίγουρα. Επίσης "συζητάω" (ανάλογα με τη διάθεση, το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις) το brevet του Κορινθιακού (400 km στα μέσα Απριλίου) και της Λάρισας (200 km στις αρχές Σεπτεμβρίου).

Πέρα από τα προηγούμενα όμως, είχα τις τελευταίες μέρες, άλλη μια "ιδέα": Να πάρω το βάπτισμα του πυρός στην καθαρόαιμη αγωνιστική ποδηλασία. Η δικαιολογία βρέθηκε: Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης, την ερχόμενη Κυριακή (7/3). Διοργανώνεται από την ΠΕΠΑ και έχει κατηγορία open.

Οι  στόχοι αυτής της συμμετοχής είναι πολλαπλοί:

  1. Να διασκεδάσω
  2. Να μάθω τα "διαδικαστικά" συμμετοχής σε έναν αγώνα
  3. Να μετρήσω τις δυνάμεις μου και να δω αν μπορώ να τις διαχειριστώ σωστά
  4. Να δω αν μπορώ να τερματίσω σε άλλη θέση εκτός από την ... τελευταία!
Η μίνι προετοιμασία ξεκίνησε από σήμερα. Ακολούθησα τις συμβουλές του φίλου Παναγιώτη (pkokkaliaris) και έκανα 30 λεπτά εργόμετρο. Αύριο η συνέχεια (πάλι στο εργόμετρο). Την Τετάρτη θα κάνω την κλασσική νυχτερινή και Πέμπτη / Παρασκευή θα έχει ξεκούραση. Το Σάββατο, μάλλον στην παραλιακή, αλλά με χαλαρούς ρυθμούς.

Θα επανέλθω...

2 σχόλια:

  1. Μέχρι τώρα, έχω ακολουθήσει το πρόγραμμα ευλαβικά. (Εργόμετρο Δευτέρα-Τρίτη, νυχτερινή την Τετάρτη, ξεκούραση Πέμπτη και σήμερα).

    Αύριο, το πρόγραμμα έχει περίπου 80 χλμ. χαλαρά στην παραλιακή. Και την Κυριακή, αν όλα είναι καλά, θα ... δοκιμάσω την τύχη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά, παρόλο που ακολούθησα το πρόγραμμα προετοιμασίας και παρόλο που έφτασα μέχρι το κωπηλατοδρόμιο, δεν πήρα μέρος στον αγώνα.

    Το πολύ κρύο και η συνεχής βροχή με απέτρεψαν.

    Την επόμενη φορά...
    Πάμε για τον επόμενο στόχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...