6 Σεπ 2009

Επιλογή καινούριου ποδηλάτου - Μπερδεύτηκα!

Όταν ψάχνεις πολύ, ναι μεν δε σε πιάνουν κορόιδο, αλλά διακινδυνεύεις να μπερδευτείς μόνο σου στο τέλος! Αυτό έχω πάθει αυτή τη στιγμή, με την επιλογή ποδηλάτου!

Το καλό είναι ότι έχω μάθει πολλά πράγματα, διαβάζοντας τεστ σε ξένα, αξιόπιστα site. Έτσι, παρόλο που δε θα έχω την ευκαιρία να κάνω πολλά test ride, νομίζω πως θα μπορώ να γνωρίζω τι να περιμένω από το καινούριο μου ποδήλατο!

Έχω "ανοίξει" την έρευνα σε πολλές μάρκες, συμπεριλαμβάνοντας (ενδεικτικά) Scott, Specialised, Pinarello, Wilier, Focus, Cube, Ghost κ.ά.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να εστιάσω στα γενικά χαρακτηριστικά του σκελετού, σε σχέση με τη χρήση που σκοπεύω να κάνω. Άρα, η άνεση σε συνδυασμό με ακαμψία σε συγκεκριμένα σημεία του σκελετού (για βέλτιστη μεταφορά ισχύος στο δρόμο) είναι αυτό που ψάχνω. Ευτυχώς, σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν κάποιο τέτοιο σκελετό στην γκάμα τους. Για τους τροχούς, θα πάω σε κάτι μεσαίο: ούτε βασικούς, αλλά ούτε και κορυφαίους (να μη φβάμαι μην τους σπάσω σε καμιά λακούβα!). Όσο για τα περιφερειακά, αποφάσισα να βάλω λίγο νερό στο κρασί μου και να δεχτώ και καμιά Ultegra, αρκεί να είναι μοντέλο του 2010 που έχει τα καλώδια κρυμμένα! Αν πάντως βρω Campagnolo σε ικανοποιητική τιμή, συνεχίζω να την προτιμώ!

Η αναζήτηση συνεχίζεται και βέβαια περιμένω τις προσφορές της περιόδου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...