17 Αυγ 2009

Εισαγωγή στο τρίαθλο

Πέρασα 15 μέρες διακοπών στη Σίφνο. Πλήρης ... αποτοξίνωση από το ποδήλατο, αλλά κράτησα την υπόσχεσή μου για προπόνηση στην κολύμβηση! Ο στόχος ήταν να προετοιμαστώ για ΠΙΘΑΝΗ συμμετοχή σε μικρό αγώνα τριάθλου. Άρα να μπορώ να καλύψω σε ... λογικό χρόνο 750 μέτρα σε ανοιχτή θάλασσα.

Η πρώτη και δεύτερη μέρα ήταν ... αποκάλυψη! Μετά από 3 - 4 λεπτά κολύμβησης (που είχα την εντύπωση ότι ήταν παραπάνω, αλλά το χρονόμετρο μάλλον έλεγε αλήθεια!) είχα φουσκώσει τόσο πολύ που ήταν αδύνατο να συνεχίσω! Ευτυχώς κατάλαβα γρήγορα τι έκανα λάθος: Δεν έκανα ζέσταμα! Βασικό μεν, αλλά το ξέχασα δε! Τις επόμενες μέρες, φρόντισα να κάνω ζέσταμα και η απόδοση ανέβηκε. Σταδιακά άρχισα να βελτιώνω τεχνική, χρόνους και αντοχές. Μου πήρε κάμποσο μέχρι να βρω τις αναπνοές μου, αλλά νομίζω στο τέλος κάτι κατάφερα!

Κατέληξα να κ'ανω γύρω στα 25 - 30 λεπτά κολύμβηση, σε δύο δόσεις, με ενδιάμεσο διάλειμα για ... παιχνίδια και βουτιές με τα μικρά! Σε 14 λεπτά, κάλυπτα περίπου 450 - 500 μέτρα. Δεν ξέρω πόσο καλός χρόνος μπορεί να θεωρηθεί αυτός, αλλά αυτό πέτυχα!

Αν καταφέρω να βάλω το κολύμπι και στο χειμερινό πρόγραμμα προπονήσεων μου (λέω να γραφτώ στο κολυμβητήριο της Αργυρούπολης και να πηγαίνω ένα - δυο βράδυα τη βδομάδα) θα είναι υπέροχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...