11 Ιουλ 2009

Επίσκεψη στα χωριά SOS Βάρης

Όχι και τόσο ποδηλατικό το θέμα, αλλά πολύ πιο σημαντικό!

Συμμετέχοντας στο GBI 2009 συγκεντρώσαμε χρήματα για τα Χωριά SOS της Βάρης. Συνολικά 8,500€! Και χθες, 10 Ιουλίου δώσαμε ραντεβού με τους ανθρώπους των Χωριών, οι οποίοι ενθουσιασμένοι από το εγχείρημά μας και από την προσφορά μας, θέλησαν να μας γνωρίσουν! Χαρά μας! Ήμασταν όλοι παρόντες (εκτός από το Νίκο, ο οποίος εκτός του ότι είχε κανονίσει να λείπει εκτός Αθηνών, δεν είναι πια στη Vodafone, μια και έληξε η σύμβασή του).

Γνωρίσαμε τον Πρόεδρο των Χωριών όλης της Ελλάδας και τον υπεύθυνο του Χωριού της Βάρης. Άνθρωποι σοβαροί, φιλικοί, με πραγματική αγάπη για τη δουλειά / προσφορά τους. Μας εξήγησαν πώς λειτουργεί ο οργανισμός, ποιοι είναι οι στόχοι τους και ποια τα πλάνα τους για το μέλλον. Ούτε μια στιγμή δεν "γκρίνιαξαν" ή παραπονέθηκαν. Παρόλο που - όπως έμαθα όταν ρώτησα - δεν έχουν καμιά βοήθεια από την Πολιτεία. Επιβιώνουν μόνο με δωρεές.

Επισκεφτήκαμε και ένα σπίτι όπου η μαμά με τα 4 αγόρια της που ήταν εκείνη τη στιγμή στο σπίτι, μας καλοδέχτηκαν, μας φίλεψαν και μας ρώτησαν να μάθουν λεπτομέρειες για το ταξίδι μας.

Φύγαμε εκφράζοντας το θαυμασμό μας για τη δουλειά που γίνεται και πάνω απ' όλα για το κουράγιο και την προσφορά της κάθε μαμάς των Χωριών! Απέραντος σεβασμός γι' αυτές τις γυναίκες!

Αισθάνθηκα (νομίζω όλοι το ίδιο αισθανθήκαμε), τόσο όμορφα και τόσο περήφανος μετά από αυτή την επίσκεψη που ανυπομονώ να μου δοθεί η επόμενη ευκαιρία να προσφέρω - με όποιο τρόπο μπορώ - σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...