4 Ιουλ 2009

Πάμε μπάλα!

Την 6η μέρα είπαμε ότι θα πάμε γρήγορα! Ζητήσαμε συγγνώμη από τα κορίτσια (που μας είπαν ότι το θεωρούν δεδομένο ότι αυτή τη μέρα πρέπει να έχουμε το "ελεύθερο" μετά την "ανδραγαθία" της προηγούμενης μέρας!) και ξεκινήσαμε να "μαζεύουμε" χιλιόμετρα δίπλα στο Ρήνο.

Με τις εικόνες να εναλλάσσονται συνεχώς (ποταμόπλοια, επιβλητικοί πύργοι, απέραντοι αμπελώνες, κλπ.) και με εμάς να κρατάμε σφιχτό ρυθμό και οργανωμένοι σε γκρουπάκι, τελειώσαμε τη διαδρομή με μ.ω.τ. 23 km/h.

Highlight της ημέρας ήταν η συνάντηση με 65αχρονο ποδηλάτη που διέσχιζε τη μισή Γερμανία για να πάει σε re-union με τους συμμαθητές του! Δυνατός ποδηλάτη, έμεινε αρκετή ώρα μαζί μας, και τον "τραβήξαμε" (κόβοντας αέρα), αν και μάλλον δεν το χρειαζόταν!

Περάσαμε μέσα από τη Βόννη και πάνω από το Ρήνο. Μετά τη Βόννη, η διαδρομή ήταν δύσκολη από πλευράς πλοήγησης και χρειαζόταν GPS. Το κατάλυμα ήταν ξενοδοχείο έξω από την Κολωνία. Φτάσαμε από τους πρώτους. Οπότε είχαμε χρόνο για πλύσιμο ρούχων και για μπύρα με τους φίλους μας τους Ιταλούς!

Η "άσχημη" εμπειρία τη ημέρας είχε να κάνει με τους Γερμανούς διοργανωτές. Πήραν τη Ντιάνα, το Διονύση κι εμένα και μας πήγαν με το mini-van στην Κολωνία (κάπου 20 χλμ. μακριά), υποτίθεται για να καθήσουμε σε δείπνο που έδινε σπόνσορας. Τελικά μας γυρισαν πίσω, γιατί δεν υπήρχαν θέσεις! Και η συμπεριφορά τους στη διάρκεια του όλου σκηνικού ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Ευτυχώς βρήκαμε να φάμε καλα σνίτσελ στο ξενοδοχείο!

Το σημαντικό όμως δεν ήταν το προηγούμενο! Το σημαντικό ήταν η ατυχία της Ντιάνας. Συγκρούστηκε με Γερμανίδα ποδηλάτρια που έκανε τη βόλτα της δίπλα στο Ρήνο. Η τύπισσα έπεσε μετωπικά σχεδόν πάνω στη Ντιάνα και μετά σηκώθηκε κι έφυγε! Η Ντιάνα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με κατεστραμένο τον μπροστινό τροχό της και με αρκετές μελανιές. Χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο και να κάνει ακτινογραφίες. (Εκ των υστέρων, στην Αθήνα, αποδείχτηκε ότι είχς ράγισμα σε πλευρό!).

Για ένα πράγμα μετάνιωσα: Η διαδρομή που ακολουθήσαμε περνούσε πολύ κοντά από το εργοστάσιο της Canyon. Κάποιοι πέρασαν και έκαναν μια επίσκεψη. Εγώ όχι. Θα ήθελα να έχω πάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...