21 Ιουν 2009

Οργανωτικά

Μια αναφορά στα οργανωτικά και διαδικαστικά του ταξιδιού.

Η διοργάνωση είχε φροντίσει για τη διαμονή στο Μιλάνο το βράδυ πριν την εκκίνηση και για τη διαμονή σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς. Με στόχο την ελαχιστοποίηση του κόστους (δεν είναι και μικρό το κόστος για διαμονή 200 ανθρώπων), επελέγησαν για διανυκτέρευση τα ακόλουθα:

1η μέρα: Κάποιοι διανυκτερεύσαμε στην Bellinzona, σε καταλύμματα του Ελβετικού στρατού. Κουκέτες και κοινόχρηστα ντους σε μερικά μέτρα κάτω από το έδαφος, με θωρακισμένες πόρτες! Οι υπόλοιποι διανυκτέρευσαν στην Ascona (μάλλον καλύτερα ήταν τα καταλύμματα απ' ό,τι κατάλαβα). Και τα δύο χωριά είναι στο Ιταλικό καντόνι της Ελβετίας. Οι κοιτώνες στη Bellinzona ήταν καθαροί και πολύ καλύτεροι από τους μέσους κοιτώνες του Ελληνικού στρατού.

2η μέρα: Διαμονή στο Airolo (πλαγιές των Ελβετικών Άλπεων). Πάλι σε κοιτώνες του Ελβετικού στρατού, αλλά αυτή τη φορά ήταν άθλιοι. Βρώμικοι και πολύ στριμωγμένοι. Ίσα που πρόλαβα να κάνω ντους με ζεστό νερό. Μετά τελείωσε και οι επόμενοι περίμεναν αρκετά να ξαναζεσταθεί. Κάποιοι (λίγοι) έμειναν σε youth hostels, κι αυτοί ήταν οι τυχεροί.

3η μέρα: Διαμονή στο Kriens. Και πάλι κοιτώνες του Ελβετικού στρατού. Αυτή τη φορά όμως ήταν πεντακάθαροι και αξιοπρεπέστατοι. (Το νερό όμως ήταν χλιαρό προς κρύο!)

4η μέρα: Διαμονή στη Basel (Βασιλεία). Κοιτώνες του Ελβετικού στρατού, τουλάχιστον 10 μέτρα κάτω από τη γη! Και πάλι καθαροί και αξιοπρεπείς.

5η μέρα: Στη Γερμανία δεν έχουν τέτοια καταφύγια! Διαμονή στο St. Goar, σε ξενοδοχείο. Γραφικό χωριουδάκι, πεντακάθαρο ξενοδοχείο, τρίκλινο δωμάτιο, κλπ. Όλα άψογα!

6η μέρα: Διαμονή σε ξενοδοχείο έξω από την Koln (Κολωνία). Μια από τα ίδια. Ξενοδοχείο άψογο, τρίκλινα δωμάτια.

Την τελευταία μέρα, τη διαμονή την είχα κανονίσει μόνος μου. Άφιξη στο Dusseldorf (στα HQ της Vodafone D2). Έκλεισα στο Courtyard (ακριβώς απέναντι). Πισίνα (που χρησιμοποίησα για χαλάρωση!), φουλ πρωινό κλπ. Executive διαμονή, για να ξεκουράσουμε το κορμί μας!

Κάθε μέρα, εκτός από τη διαμονή, η διοργάνωση είχε φροντίσει να κανονίσει και για πρωινό. Άκρως απαραίτητο για να ξεκινήσει σωστά η ποδηλατική δράση!

Τις αποσκευές μας (βαλίτσα με ρούχα και βαλίτσα ποδηλάτου στη δική μου περίπτωση), τις μετέφεραν mini-van με ρυμουλκούμενους χώρους αποσκευών. Τα ίδια mini-van έπαιζαν και το ρόλο υποστήριξης - σκούπας σε κάθε περίπτωση που παρουσιαζόταν ανάγκη (π.χ. μετέφεραν ποδήλατα με βλάβες, ποδηλάτες που κουράστηκαν ή χτύπησαν, κλπ.). Κάθε πρωί, φρόντιζα να φορτώσω τις αποσκευές μου στο σωστό mini-van (αυτό που θα ξεφόρτωνε στο κατάλυμμα που ήμουν προγραμματισμένος να μείνω το βράδυ).

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι η διοργάνωση έγινε με τη συνεισφορά κάποιων - λίγων εθελοντών, πρέπει να πω ότι παρά τα προβλήματα, ήταν επιτυχημένη!

3 σχόλια:

  1. αμαν βρε φραγκισκο λιγο λιγο μας το δινεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο - λίγο, αλλά χρήσιμο ελπίζω!
    Άλλωστε πρέπει να βρεθεί και ο χρόνος! Μόλις χθες (Δευτέρα) το απόγευμα, κατάφερα να τελειώσω με το συνολικό service του ποδηλάτου μου, ώστε να είμαι έτοιμος για Τετάρτη (sunset ride) και για ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ χρησιμο αλλα στρωσου και γραφε γιατι μας εχεις σκασει να περιμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...