12 Ιουν 2009

1η μερα

Δυο χώρες σε μια μερα. Απο το Μιλάνο στο Κόμο, μετα στο Λουγκανο (Ελβετία) κι απο κει στους πρόποδες των Ελβετικών Αλπεων. 137 χλμ. σε 6ώρες και 30 λεπτά καθαρής ποδηλασίας. Περίπου 8 ώρες με τις στάσεις.

Η Ελβετία είναι πανέμορφη και ποδηλατικος παράδεισος! Πρόβλεψη για ποδηλατοδρομους παντου, ακόμα και στους αυτοκινητοδρομους. Υπέροχο τοπίο διπλα στη λίμνη και στα μεγαλυτερα κομμάτια της διαδρομής.

Η βόρεια Ιταλία μας δυσκολεψε λόγω κινησης, κακών οδηγών και πολυπλοκου οδικού δικτύου. Σταματουσαμε συχνά για να βρούμε προς τα που πρέπει να πάμε. Το τοπίο δεν ελεγε και πολλα με εξαίρεση τη λίμνη του Κομο.

Αισθάνομαι ηδη γεμάτος εικόνες και εμπειρίες. Οι φωτογραφίες δίνουν μικρο μονο μέρος της εικονας.

Αποδείχθηκε οτι σε τέτοιες περιπτώσεις εφαρμόζονται οι ίδιες αρχής με τα brevet. Βρίσκεις το γκρουπ που σου ταιριάζει και πας μαζι τους. Χρειαστηκε να αλλάξουμε τουλάχιστον 3 - 4 γκρουπακια σήμερα. Τρεις Ελληνες, Διονυσης, Μανος κι εγω, μείναμε μαζι συνεχώς. Το GPS του Μάνου μας έσωσε πολλές φορες... Ακόμα θα ψαχναμε πως να φτάσουμε στα σύνορα Ιταλίας Ελβετίας...

Είχαμε όμως και κάποια άσχημα νεα σημερα. Η Χριστίνα έπεσε θύμα κάποιου κακου ποδηλάτη (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) που έπεσε απο απροσεξία πανω της, την έριξε κατω και χτύπησε στο γόνατο. Αύριο θα ξέρουμε αν μπορεί να συνεχίσει. Αλλα είναι δυνατή η Χριστίνα, δεν τη φοβάμαι!

Sent using BlackBerry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...