26 Απρ 2009

Ανάβυσσος - Σούνιο

Γερή "βολτόνηση" σήμερα. Πέντε αναβάτες (RockaRolla, PC997, cosmo, ridley κι εγώ) ξεκινήσαμε προς Ανάβυσσο. Δυστυχώς, φαίνεται ότι στην ανηφόρα πριν το Καβούρι ζόρισα τον εαυτό μου περισσότερο απ' ότι έπρεπε... Κάνοντας μια "χαζοκόντρα" με τον PC997, ένιωσα ενόχληση στο πλάι του δεξιού μου γονάτου... Μια ενόχληση που παρέμεινε σε όλη τη διαδρομή και χειροτέρεψε γρήγορα. Δεν είναι (μάλλον) κάτο σοβαρό, αφού δεν πρόκειται για μυικό πόνο ούτε για μηνίσκο, επιγονατίδα, χιαστό κλπ. Μάλλον είναι κάποιο θυλάκιο που πρήζεται και πιέζει ένα νεύρο. Το ένιωσα και στο brevet (προς το τέλος) της διαδρομής. Θα το ξεκουράσω, θα του κάνω μια μίνι θεραπεία με Voltaren, και ζεστό-κρύο ντους και βλέπουμε.

Παρά τον πόνο, συμφώνησα να ακολουθήσω την παρέα σε όλη τη διαδρομή. Η διαφοροποίηση ήταν ότι μετά την Ανάβυσσο δε συνεχίσαμε παραλιακά αλλά στρίψαμε προς Κερατέα. Ακολουθήσαμε μια πολύ όμορφη διαδρομή, μέσα από τον Αγ. Κωνσταντίνο και ανάμεσα σε αρχαιολογικούς χώρους (αρχαία μεταλλεία) και βγήκαμε στο δρόμο Λαυρίου - Σουνίου, μόλις 1-2 χιλιόμετρα από το Ναό. Η διαδρομή ήταν μέσα στον πράσινο, με ανθισμένα λειβάδια και πολλά δέντρα. Η κίνηση αυτοκινήτων ήταν από ελάχιστη έως ανύπαρκτη... Το μόνο πρόβλημα ήταν η άσφαλτος η οποία σε πολλά σημεία ήταν σα βομβαρδισμένη ή έλειπε εντελώς! Είχε αρκετές ανηφόρες, όχι πολύ βάρβαρες, αλλά ό,τι έπρεπε για την προπόνησή μου! Παρά το συνεχόμενο πόνο, την απόλαυσα!

Μετά τη στάση στο ναό του Ποσειδώνα (και τις απαραίτητες φωτογραφίες!) επιστρέψαμε από την κλασική διαδρομή της παραλιακής. Ο ρυθμός μου ήταν μειωμένος, τόσο για να μην εξαντληθώ από ενέργεια, όσο και λόγω του πόνου στο πόδι.

Τα τελικά στατιστικά:
  • 125 km
  • 23.5 km/h μ.ω.τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...