6 Απρ 2009

Μικροβελτιώσεις

Την περασμένη Τρίτη πήγα στον ποδηλατά μου, με σκοπό να βοηθήσω το φίλο μου τον Αντώνη να παραλάβει το καινούριο του Scott (το οποίο είχαμε διαλέξει παρέα το πρηγούμενο Σάββατο). Την ίδια ώρα ήταν στο ποδηλατάδικο και ο Μάνος (mgbiker) οπότε ήταν περίπου σα να βρεθήκαμε σε καμιά ποδηλατική καφετέρια!

Μαζί μου είχα πάρει και το Klein, για δυο λόγους:
  1. Για να αφήσω τον πίσω τροχό για ακτινολόγηση
  2. Για να κοιτάξω για καινούρια πετάλια
Δε μου πήρε πολύ ώρα να διαλέξω: 
  • Πετάλια SPD-SL της Shimano 
  • Παπούτσια της Specialised 
Η προπόνηση της Κυριακής (προηγούμενο post) έγινε με αυτά. Η διαφορά είναι πραγματικά μεγάλη. Έχω πολύ πιο σίγουρο πάτημα, πολύ πιο δυνατό τράβηγμα, σιγουριά και άνεση στο ορθοπέταλο και πολύ καλύτερη μεταφορά της ενέργειας (ακαμψία παπουτσιών). Πραγματικά δεν πίστευα στη βελτίωση! Βέβαια, είναι γεγονός (επαληθεύεται για μια ακόμα φορά) ότι χρειάζεται να μαζέψεις εμπειρία και χιλιόμετρα πάνω στη σέλλα για να καταλάβεις τη διαφορά. Είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή (πόσο μάλον για αλλαγή ποδηλάτου - πέρασμα σε carbon σκελετό).

Σήμερα, έκανα και 2η βελτίωση. Αλλαγή σέλλας!
Την Τρίτη, στον ποδηλατά, εκτός από την αλλαγή πεταλιών, έκανα και μια μέτρηση λεκάνης. Το αποτέλεσμα ήταν ότι χρειάζομαι σέλλα 143 mm. Η σέλλα του Klein ήταν 135 mm (περίπου). Για καλή μου τύχη, δυο μέρες μετά, ένας συν-ποδηλάτης έβαλε αγγελία ότι χαρίζει μια σέλλα κούρσας (λόγω αγοράς άλλης). Έστειλα e-mail, έδωσα ραντεβού (στο μετρό του Αγ. Δημητρίου έμενε, οπότε ήταν εύκολο), την πήρα, τη μέτρησα και ... 145 mm! Ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν! Είναι σε άριστη κατάσταση, και πριν από λίγο την τοποθέτησα. Με την ευκαιρία, έκανα και ένα ψάξιμο στο google για να βρω λεπτομερείς οδηγίες για την μπρος-πίσω ρύθμιση, τις οποίες και ακολούθησα. Νομίζω πως έχω πετύχει καλή θέση και μια πρώτη δοκιμή έδειξε ότι η καινούρια σέλλα ταιριάζει πολύ καλύτερα στη λεκάνη μου. Θα τη δοκιμάσω μέσα στη βδομάδα. 

Κανονικά δεν πρέπει να πηγαίνεις στο Brevet με εξοπλισμό που δεν έχεις δοκιμάσει ενδελεχώς, αλλά μάλλον θα το ρισκάρω με τη σέλλα... Αφού η μέτρηση έδειξε ξεκάθαρα ότι η σέλλα που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα ήταν λάθος και ότι η καινούρια είναι το σωστό μέγεθος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...