14 Μαρ 2009

Δύο σε ένα


Αθλητισμός και ακτιβισμός μαζί! Σήμερα κατάφερα να τα συνδυάσω! Με αφορμή - γιατί απλώς μια αφορμή ήταν αρχικά - μια ποδηλατοπορεία που οργανώθηκε από μια παρέα παιδιών στην πόλη της Κορίνθου, κανόνισα μια καλή βόλτα - προπόνηση (βολτόνηση!) για το Σάββατο.

Συνάντηση στην Ελευσίνα, στις 7:30. Ώστε να αποφύγουμε την καρμανιόλα που λέγεται Δαφνί - Ασπρόπυργος και να προλάβουμε να είμαστε πριν τις 11:00 στην Κόρινθο. Όλα οργανώθηκαν μέσω των γνωστών sites (cyclist και podilates). Στην Ελευσίνα συναντήθηκα με τους RockaRolla (Πέτρος), pc997 (Περικλής), emfragmatias (Χρήστος) και ridley (Κώστας). Λίγο πιο κάτω συναντήσαμε άλλους 5 φίλους (τα "ποικιλόπαιδα").

Η διαδρομή ήταν από την Παλαιά Ε.Ο, γνωστή σε μένα μέχρι τους Αγ. Θεοδώρους. Κύλησε εύκολα και ομάλα, με μ.ω.τ. όση ακριβώς είχαμε βάλει στόχο (22 km/h). Συναντήσαμε κόντρα αέρα στα τελευταία χιλιόμετρα, αλλά είχαμε δυνάμεις και κρατήσαμε τη μ.ω.τ. όπως έπρεπε.

Νομίζω όμως ότι είναι καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα με την παρέα: να φτιάχνουμε σφιχτά group, να μένουμε μαζί και να τραβάμε ο ένας τον άλλο, να κάνουμε ρολόι και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, κόβοντας τον αέρα για το group.

Θα το συζητήσω με τα παιδιά και θα προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε (αν συμφωνούν) στις επόμενες βόλτες μας, για να δούμε αν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο επόμενο brevet.

Φτάνοντας στον Ισθμό, είχαμε ουσαστικά ολοκληρώσει την προπόνησή μας. Ταυτόχρονα, άρχισαν οι εκπλήξεις! Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι μας περίμεναν κάποιοι από τους διοργανωτές της πορείας. Ένα SUV του οποίου το πορτ-μπαγκάζ ήταν γεμάτο μπανάνες, ποτρτοκάλια και νερά μας περίμενε! Ταυτόχρονα, ένα πρόσχαρο καλοσώρισμα και μια θερμή χειραψία. Αυτά ήταν αρκετά για να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτόματα την - όποια - κούραση και να σκεφτούμε ότι αξιζε τον κόπο!

Συγκεντρωθήκαμε κάπου 20 ποδηλάτες από την Αθήνα τελικά, και μετά από λίγο οι Κορίνθιοι φίλοι μας (γιατί είχαμε ήδη γίνει φίλοι) μας οδήγησαν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία απ' όπου θα ξεκίναγε η ποδηλατο-πορεία. Κι εκεί μας περίμενε η 2η έκπληξη. Χειροκροτήματα και θαυμασμός για "τα παιδιά που ήρθαν με τα ποδήλατα από την Αθήνα"! Έκπληξη και θαυμασμός, συνεντεύξεις από τα τοπικά κανάλια, ερωτήσεις για τον εξοπλισμό μας και για τα ποδήλατά μας κ.ο.κ.

Η ίδια η πορεία ήταν μια όμορφη εμπειρία. Μιλήσαμε με πολύ κόσμο, κάναμε φίλους, κάναμε εντύπωση στους κατοίκους της Κορίνθου, περνώντας από όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης, τον κεντρικό πεζόδρομο με τις καφετέριες, την παραλία, κλπ.

Στο τέλος, καθίσαμε σε καφετέρια της παραλίας, όπου κουβεντιάσαμε, εξηγήσαμε τα βασικά κριτήρια επιλογής ποδηλάτου σε πολλούς κυρίους και κυρίες μέσης ηλικίας που ενδιαφέρθηκαν, απολαύσαμε τον καφέ μας και - στο τέλος - δεν είχαμε λόγια να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για τον κερασμένο καφέ!

Επιστρέψαμε με τον Προαστιακό, ώστε να προλάβουμε να φάμε μεσημεριανό με τις οικογένειές μας. Όμως οι αναμνήσεις της σημερινής βόλτας θα με συνοδεύουν για πολύ καιρό!

2 σχόλια:

  1. Και για να δείτε ότι λέω αλήθεια, ιδού και το σχετικό βίντεο από το τοπικό κανάλι!

    http://www.youtube.com/watch?v=5WjGmPoVC0g

    Μεγάλες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το σχετικό άρθρο στην τοπική - ηλεκτρονική εφημερίδα!

    http://www.sfedona.gr/2009/03/16/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τραυματισμός κι ένα "χαμένο" GBI

Χωρίς να το περιμένω, είδα ξαφνικά μια ανακοίνωση για ένα GBI Lanzarote... ελκυστικό! Τέλος Ιανουαρίου, 5 μέρες, κυκλικές διαδρομές με εκκίν...